Kerepesi Közélet

Kerepes, Szilasliget, Széphegy online hírforrása

Tuesday, Jun 27th

Last update06:00:38 PM GMT

You are here Civilszervezetek Szilasligetért Lengyel-magyar

Lengyel-magyar

"A katyni mártírok budapesti emlékműve az igazság bizonyítéka"

E-mail Nyomtatás

A katinyi igazság győzelmének bizonyítéka mondta Bronisław Komorowski lengyel köztársasági elnök azon az ünnepségen, ahol a lengyel és a magyar köztársasági elnök, a főpolgármester és kerületi polgármester és a diplomáciai testületek képviselői jelenlétében felavatták a katinyi mártírok emlékművét.

Az ünnepi beszédek elhangzása után

a Szilasligetért Közhasznú Egyesület,

az Aranyeső, Ezüst Élet Egyesület

és a Stowarzyszenie Sasiedzkie Stara Milosna lengyel szervezet nevében helyeztük el a megemlékezés virágait

Lengyel-magyar kulturális találkozó

E-mail Nyomtatás

A Szilasligetért Közhasznú Egyesület és a Kerepesért Baráti Kör meghív minden érdeklődőt

„lengyel magyar két jó barát …” „Magyarország és Lengyelország két ősi tölgyfa, mindegyikük külön és önálló törzzsel, de gyökerei szélesen szétterülnek és összefonódnak a föld felszíne alatt, és láthatatlanul összekapcsolnak egymással. Innen van léte és frissessége az egyiknek, valamint élete és egészsége a másiknak.”

 

(A 19. századi lengyel publicista Stanislaw Worcell)

2011. április 9-én

15 óra Kávéházi beszélgetés: „lengyel magyar barátság / lengyel emlékhelyek Magyarországon” Meghívott vendégünk: Buskó András, a XVII. ker. Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke, a Lengyel emlékhelyek Magyarországon c. kiadvány összeállítójával.

16,30 órától varsói-, és magyar zenei előadások, az Aranyeső-, Ezüst Évek Egyesület színpadi műsora, varsói operaénekesnő (2 dal) előadása.

18 órától hagyományos lengyel és magyar ételek bemutatója

A rendezvény alatt megismerkedhet a varsói Stowarzyszenie Sąsiedzkie Stara Miłosna és a Szilasligetért Közhasznú Egyesület együttműködésének történetével.

Szilasligetért Közhasznú Egyesület köszöntése 10 éves évfordulója alkalmából

Az estet kötetlen baráti beszélgetésekkel zárjuk. A programokon a részvétel ingyenes.

(A rendezvényre és a testvérszervezet együttműködéséhez várjuk telepü-lésen élő lengyel származású és lengyelül beszélő lakótársaink jelentkezését Szász Jutka: 06 20 974 5639, Rózsás Erika: 06-30-4090100).

Helyszín: Royal Station (Kerepes, Szabadság út 102/b.)

Egy, egy gyertya égjen ...

E-mail Nyomtatás

Leszállás közben lezuhant és kigyulladt a lengyel elnököt, Lech Kaczynskit és szállító repülõgép az oroszországi Szmolenszk közelében. A szerencsétlenséget, amely sûrû ködben következett be, valószínûleg senki nem élte túl. Az államfõ mellett a gépen több fontos vezetõ utazott, köztük a jegybank elnöke és a parlament alelnökei és a vezérkari fõnök.

Õszinte részvétünk az áldozatok hozzátartozóinak, Stowarzyszenie S¹siedzkie Stara Mi³osna egyesületben lengyel barátainknak és minden lengyelnek

 

Újjáéledõ évszázados kapcsolat

E-mail Nyomtatás

A Kerepesi Szent Anna templomban április19.-én este Frajna András esperes úr orgonahangversennyel lepte meg lengyel barátainkat.

Lencse Gy. Balázs, Herczeg Bálint elõadásában: Ave Verum ,W.A Mozart, Pannis Angelicus, Ave Maria, Orgonajátékok, Stabat Mater, Angelus Pastoribus mûveket hallgattunk.

Bővebben...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL